Militaire parade door Breda ter gelegenheid van Dies Natalis, de verjaardag van de KMA. foto Ilse Lukken
Militaire parade door Breda ter gelegenheid van Dies Natalis, de verjaardag van de KMA. foto Ilse Lukken

Breda biedt onderdak aan Dutch Homeless Cup

Sport

CENTRUM – Niet alleen is Breda dit jaar het speelterrein voor de tweede competitieronde van de Dutch Homeless Cup, maar heeft Breda sinds dit jaar ook haar eigen thuis- en daklozenteam. Aankomende zaterdag mogen 26 teams voetballen om de Dutch Homeless Cup op het Kasteelplein.

Met 37 aanmeldingen voor het Bredase team, bleek dat er voldoende animo was voor een voetbalploeg. De zwervers zijn geselecteerd op voetbalkwaliteiten, enthousiasme, coachbaarheid en de rol in de groep. Zo is er uiteindelijk een team uitgerold van tien spelers. Deze mensen worden begeleid en getraind door Nebojsa Gudelj.

De spelers die niet geselecteerd zijn draaien wel met het team mee. Door met elkaar te sporten, bouwen de deelnemers regelmaat en sociale contacten op, leren ze omgaan met regels en verplichtingen en leven ze bovenal gezonder. Het team staat op het moment op de twaalfde plaats.

De competitie wordt georganiseerd door de landelijke organisatie van de Homeless Cup en wordt ondersteund door Teamply@NAC en Stichting Maatschappelijke Opvang Breda (SMO). Om elf uur vindt de eerste aftrap plaats en om half vijf wordt de finale gespeeld onder leiding van oud-scheidsrechter Frans Derks.