Afbeelding

Gemeente geeft Haagse Beemden extra aandacht

Nieuws

HAAGSE BEEMDEN – Het college wil in de periode 2012-2014 meer aandacht voor sociale problemen en veiligheid in de wijk en dan met name in de buurten Kesteren, Muizenberg, Gageldonk en Heksenwiel.

'Samen met maatschappelijke partners en bewoners gaat de gemeente zoeken naar breed gedragen oplossingen’, zo meldt het college dinsdag. Het stadsbestuur heeft opdracht gegeven voor het opstellen en uitvoeren van een Uitvoeringsplan Haagse Beemden.
.
Wethouder Bob Bergkamp zegt hierover: ‘’Ik ben blij met dit besluit. Samen met bewoners, bewonersorganisatie BEKOM, de Bredase corporaties en maatschappelijke partners (politie, welzijn, scholen, verenigingen) gaan we kijken hoe we de meeste prominente problemen kunnen oplossen. We sluiten, binnen het reguliere budget, zoveel mogelijk aan bij activiteiten in de buurt.”

Het uiteindelijk doel van het uitvoeringsplan is om met extra aandacht voor de buurten in de Haagse Beemden de achteruitgang tegen te gaan en problemen op te lossen. Speerpunten zijn veiligheid en goed toeven, groeien, meedoen, gezond en zorgzaam.

Van juni 2009 tot december 2011 besteedt het preventieproject Haagse Beemden Wijkimpulsplan aandacht aan de wijk. Na de afronding van dit plan in 2011 zetten de partijen hun samenwerkingsverband voort met het nieuwe uitvoeringsplan.