Foto ImiraFoto

Yellow Sox klopt Barons dames

Basketbal

PRINCENHAGE - Glaslijn/Barons is er niet in geslaagd om de competitie voortijdig te beslissen. Yellow Sox maakte in de titelrace met Kimbria geen fout tegen de bezoeksters uit Breda: 66-58.

De competitie wordt nu pas in de komende weken beslist. Waarschijnlijk gaat Barons daarin op de derde plaats eindigen, hetgeen na de vijfde plaats van vorig jaar een verdienstelijk resultaat genoemd mag worden.

In de nieuwe sporthal in Bakel ligt een nieuw, groot basketbalveld waarin de driepuntslijn verder weg ligt dan in alle andere hallen in rayon Zuid. Veel hoop op driepunters had Barons dan ook niet. Toch zouden die in de tweede helft zeker wel vallen en zelfs geschoten van ruim achter die driepuntslijn.

Barons tekende voor de eerste score maar dat was dan ook de enige voorsprong in de wedstrijd. In de eerste helft bleef de marge beperkt tot een punt of zes. Direct na de pauze vergrootte Yellow Sox met degelijk basketbal de voorsprong tot 37-27. Barons kwam nog wel terug maar vanaf toen bleef het verschil schommelen tussen 8 en 14 punten. Barons probeerde met allerlei aanvallende en verdedigende tactieken iets te forceren. Het werkte telkens even en dan had Yellow Sox gewoon weer het antwoord klaar.

Bij 44-30 in de zevende minuut van het derde kwart leek de wedstrijd gespeeld. Twee verre driepunters van de uiteindelijke Barons-topscoorster Kirsten van de Sande bracht weer hoop in de Bredase harten, want deze periode werd bij 48-38 afgesloten. Toen Liesbeth van Rhijn-Van Vuuren direct daarna wederom een driepunter raak knalde was het ineens 48-41 en wankelde Yellow Sox. Meteen kreeg Barons meer kansen maar die werden niet benut. Het momentum leek alweer voorbij, want bij 55-43 had de wellicht aanstaande kampioen de marge weer hersteld.

In de slotfase krabbelde Barons toch weer op en bij 64-56 in de zevende minuut, was een verrassing nog mogelijk. Maar beide ploegen slaagden er nog maar één keer om te scoren. Barons speelde redelijk tot goed maar Yellow Sox basketbalde beter en verdiende daarom de overwinning.

Yellow Sox ds1-Glaslijn/Barons ds1 66-58 (17-14, 31-27, 48-38)

Scores Barons: Kirsten van de Sande 17, Joyce van Rijkevorsel 12, Liesbeth van Rhijn-Van Vuuren 11, Sanne van Dongen 10, Leontien Evers 4, Anouk Goverde 2, Siga Honcoop 2, Asha Gommers 0.