Leonardo. foto Peter Visser
Leonardo. foto Peter Visser

Leonardo niet uit selectie NAC

NAC

STEENAKKER – NAC-speler Leonardo is niet uit de selectie gezet, zoals diverse media melden. Wel traint de Braziliaanse aanvaller apart van de rest van het team, meldt woordvoerder Willem Reijn.

Vanwege zijn wangedrag afgelopen weekend na zijn wissel in de wedstrijd tegen NEC en eerder ‘irritant’ gedrag kreeg de speler een berg kritiek over zich heen. Dit seizoen ontving hij al eens een boete van de club. Nu stelt NAC voorlopig geen zware sanctie.

Leonardo negeerde zaterdag nadat hij het veld moest verlaten de twee trainers van NAC, Gert Aandewiel en John Karelse. Daarna maakte hij nog een trappende beweging in de dug-out.

Volgens Reijn klopt het niet dat Leonardo is teruggezet naar het beloftenelftal. “Hij zit nog steeds bij de selectie. Alleen traint hij op zichzelf, maar wel in de buurt van de anderen. Hij krijgt de kans om eens goed na te denken.”

NAC zegt dat de mogelijkheid gewoon aanwezig is dat hij de eerstvolgende wedstrijd speelt. “Dat kan altijd. Maar komend weekend zijn sowieso geen wedstrijden”, aldus Reijn.