Officiele start Valetparking aan de Oude Vest foto Perry Roovers
Officiele start Valetparking aan de Oude Vest foto Perry Roovers

‘Vier geïnteresseerden in Valet Parking’

Economie

CENTRUM – Vier partijen zijn geïnteresseerd in het exploiteren van het door de gemeente Breda geïnitieerde Valet Parking. Dat zegt wethouder Cees Meeuwis (VVD) voorafgaand aan de evaluatie.

De afgelopen twee maanden konden bezoekers aan de binnenstad op enkele dagen van de week hun auto afgeven bij de Oude Vest, waarna de auto onder de Pathé geparkeerd werd. Enkele tientallen automobilisten hebben gebruik gemaakt van deze service, die in eerste instantie vijftien euro kostte. De laatste weken werd het tarief verlaagd naar tien euro. Zaterdag werd de pilot afgesloten.

Volgens Meeuwis moet de evaluatie uitwijzen wat dit Breda heeft opgeleverd. “Het is nu aan andere partijen. Ik heb altijd gezegd dat het niet de gemeente moet zijn die dit commercieel moet uitmelken.” Mocht een van de gesprekspartners Valet Parking willen voorzetten, dan zou het werk-naar-werk-project hiervan onderdeel kunnen uitmaken. “Dat was ook een belangrijk aspect van deze pilot.”

Voor Valet Parking werden langdurig werklozen ingezet. “Zij komen op die manier weer in een werkritme. Ik heb maar een belang: zoveel mogelijk mensen aan het werk helpen.”