Stille getuigen na het ongeval op Paaszondag bij de kruising Crogtdijk-Terheijdenseweg. foto Wijnand Nijs
Stille getuigen na het ongeval op Paaszondag bij de kruising Crogtdijk-Terheijdenseweg. foto Wijnand Nijs Wijnand Nijs

Politie: Opgepakte Oosterhouter 'serieuze verdachte'

Nieuws Dodelijk ongeval

BELCRUM – Het onderzoek naar het dodelijk ongeval zondagochtend, waarbij een 17-jarige fietsster om het leven kwam, is nog in volle gang. De politie beschouwt de opgepakte Oosterhouter als een zeer serieuze verdachte.

Zondagochtend rond half zes werd het 17-jairge meisje op de Crogtdijk aangereden. Ze overleed, de persoon die haar aanreed, verliet de plaats van het ongeval. De auto werd zwaarbeschadigd teruggevonden op de Speelhuislaan, de Oosterhouter werd, op basis van het kenteken, enkele uren na het ongeval opgepakt.

Bij hem is een bloedproef afgenomen. De auto staat op zijn naam, maar dat is niet de enige verdenking. “We onderzoeken of hij te hard heeft gereden, door rood reed, of wellicht onder invloed was”, stelt een politiewoordvoerder.

Inmiddels hebben zich ook twee mannen bij de politie gemeld. Zij stopten even na het ongeluk met hun bestelauto bij de plaats van het ongeval. Zij gingen zondagochtend op zoek naar de persoon die het meisje aanreed.

De politie zoekt nog getuigen die hebben gezien dat de 21-jarige Oosterhouter met meerdere personen in de auto heeft gezeten en of hij en zijn auto zelf de Speelhuislaan heeft ingestuurd na het ongeval.