NAC-geld ECV toch naar gemeente Breda

NAC

BREDA – NAC’s ECV-gelden komen toch bij de gemeente Breda terecht. Dat blijkt uit een gesprek tussen de gemeente en de belastingdienst. De gemeente Breda heeft toch als eerste recht op het bedrag van meer dan vier ton afkomstig van de Eredivisie CV.

Dat schrijft wethouder Arbouw in een brief aan de gemeenteraad. De belastingdienst legde enkele weken geleden beslag op de ECV-gelden, tot grote verrassing van de gemeente Breda en van NAC, die onderling hadden afgesproken dat het geld bij de gemeente gestort zou worden. Op die manier kreeg Breda zekerheid over de huurbetaling van NAC.

Breda zou na aftrek van de huur het geld doorstorten naar NAC. Beslaglegging van de belastingdienst leek dit te dwarsbomen, waardoor NAC met een groeiende schuld aan de gemeente achter dreigde te blijven.

De Eredivisie CV heeft inmiddels ruim vier ton aan Breda betaald. Hierdoor is de huurvordering van de gemeente op NAC afgenomen van €720.000 naar €405.000 per 1 mei. Hiervan is dan €167.000 achterstallig. De uitkomst van het overleg betekent wel dat NAC en de belastingdienst nieuwe afspraken moeten maken over de afwikkeling van de belastingschuld.

Een andere zaak die speelt, is de schadeclaim die NAC bij de gemeente heeft neergelegd. NAC claimt 577.000 euro in verband met schade die de club heeft opgelopen door de uitgelopen verbouwing voorafgaand aan vorig seizoen. Arbouw denkt dat arbitragecommissie voor de zomervakantie uitspraak doet.

De komende weken verwacht Arbouw bovendien een nieuwe versie van het convenant te kunnen afspreken met NAC, daar de club binnen die termijn een nieuwe organisatiestructuur verwacht te hebben.