Afbeelding
Simone Vos

Veolia staat weer open voor route Markendaalseweg

Nieuws

CENTRUM – Vanwege de verkeersdrukte en filevorming aan de Markendaalseweg en de Nieuwe Prinsenkade haalde vervoersmaatschappij Veolia in oktober haar bussen van die route. Nu is Veolia na overleg met de gemeente bereid zaterdag een testronde te rijden.

Volgens woordvoerder Piet van den Bosch is de proef bedoeld om te beoordelen of de doorstroming acceptabel is. “We gaan samen met vertegenwoordigers van de gemeente een proefrit maken”, aldus Van den Bosch.

Veolia maakte vorig jaar herfst bekend dat buslijnen 6, 11 en 12 op zaterdagmiddagen en koopzondagen niet meer over de Nieuwe Prinsenkade en Markendaalseweg rijden.

Wethouder Willems meldt dat, wanneer alles bevalt, Veolia in juni de route weer opneemt in de dienstregeling. Maar dat is nog niet helemaal zeker, meent de woordvoerder van de busmaatschappij. “We hebben een aantal weken geleden overleg gehad. We begrijpen dat de gemeente wil dat we de route snel oppakken", zegt Van den Bosch.

Als alles goed gaat is het de bedoeling dat Veolia in juni weer gaat rijden. "Maar we moeten ook goed gaan kijken naar de evenementenkalender aan de Haven. Als daar nog van alles staat gepland, heeft het niet zo’n zin de buslijnen eerder in te zetten.”