beeld: twitter.com
beeld: twitter.com

Kwelgeest Bredase gemeenteraad op twitter

Politiek

BREDA - Raadsleden en wethouders worden sinds 13 april via twitter gekrenkt en voor aap gezet door het twitteraccount @BredaRaadsGeest. Volgens eigen beschrijving is het account ‘de Geest die op stadserf Breda alles in de gaten houdt en waar nodig Raadsleden en Wethouders pest.’

En dat de raadsgeest nogal wat raadsleden en wethouders te grazen neemt blijkt uit zijn tweets:

“Ik kan het niet meer aanhoren, ik ga slappe koffie drinken op de fractie-kamer van de SP”
“Vandaag gaan diverse raadsleden eindelijk weer aan het werk, het zijn ook echt ambtenaren hè!”
“Dit zijn de momenten om even weg te suffen, hoeveel raadsleden hebben al alcohol op vanmiddag? #eerlijkzeggen #Grbr”
“Ik ga vanavond de klokken luiden bij stadserf, @selcuk_nl krijgt toch wel de schuld.”

Wat vooral uit deze berichten blijkt is dat de ‘geest’ behoorlijk klaagt op de luie houding die de raad volgens hem heeft aangenomen.

Dat de kwelling van de gemeente aanwezig is op de raadsvergaderingen of ze in ieder geval volgt via internet, is duidelijk. Op sommige details springt hij naadloos in met een sneer richting de betreffende wethouder of raadslid. De volgende tweet is daar een voorbeeld van:

“@ArendHardorff @pvdabreda sluit dat museum en nodig de mensen uit bij de raad, is net zo leuk en kost geen euro.”

Afgezien dat niemand weet die de geheimzinnige criticus is, is zijn/haar aanwezigheid wel leuk. Zo schreef Joost Wijnings (@jwijnings), een Bredase adviseur het volgende:

“Best verfrissend dat de Bredase gemeenteraad een onbekende oproerkraaier in haar midden heeft, in de persoon van @BredaRaadsGeest ! #lachen”

Intussen gaat deze oproerkraaier rustig door en heeft zelfs plannen om van elke raadsvergadering een verhaaltje te schrijven. Tot dan is hij via twitter te volgen.