En woensdagavond vertrok een select gezelschap met de trein richting Polen, NAC achterna. foto Guido van der Kroef
En woensdagavond vertrok een select gezelschap met de trein richting Polen, NAC achterna. foto Guido van der Kroef

Aangepaste dienstregeling NS ondanks meevallend weer

Nieuws

BREDA - Ondanks het feit dat de hel (liever gezegd de hemel) nog steeds niet is losgebarsten in onweer, rijden de Nederlandse Spoorwegen (NS) toch met een aangepaste dienstregeling.Die is om twaalf uur dinsdagmiddag ingegaan en duurt tot het einde van de dag.

De NS kondigde maandag al aan met een aangepaste dienstregeling te gaan werken. Dit om het noodweer dat is voorspeld, op te kunnen vangen. De organisatie heeft geen spijt van het besluit. Tot nu toe hebben er pas twee treinen vertraging opgelopen door het weer.

"Als we dat niet hadden gedaan was het mis gegaan met de informatievoorziening voor zowel reizigers als treinpersoneel en dat wordt chaos", aldus een woordvoerder van de NS.

Ook gaat de NS het aangepaste schema niet terug naar het oude gooien. Dit omdat de dienstregeling een ‘supertanker’ is en dat het daarom stom zou zijn het stuur om te gooien terwijl die op koers is.

Mensen op Twitter hebben nauwelijks begrip voor de dienstregeling en gebruiken de hashtags #ns en #fail of #faal dan ook zeer vaak in combinatie met elkaar. Spoorbeheerder ProRail denkt dat vanaf half vijf alles weer is opgelost.