foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Dierenasiel Breda krijgt gloednieuwe dierenambulance

Cultuur

KROGTEN – Met nog maar 542 kilometer op de teller heeft het Dierenasiel Breda een gloednieuwe dierenambulance gekregen. Gratis en voor niets.

De oude was aan vervanging toe. Hij rijdt nog wel, maar de reparaties aan de oude volkswagen begonnen hun tol te eisen. Vooral omdat het dierenasiel al het geld goed kan gebruiken, komt de nieuwe de nieuwe auto als geroepen.

Stichting DierenLot reed vrijdag ochtend de nieuwe ambulance bij het asiel aan de Oude Baan naar binnen. De stichting krijgt geld van donateurs dat zij gebruiken om verschillende dierenwelzijnorganisaties te steunen. Bijvoorbeeld met een nieuwe ambulance.

DierenLot bestaat nu vijf jaar en heeft in totaal 34 kleine en grotere auto’s gedoneerd. Daarnaast doneerde de stichting eerder al 50-duizend euro aan het asiel voor een nieuw onderkomen.

Luid applaus van twintig vrijwilligers van het Bredase dierenasiel toen de ambulance door de poorten reed. Aris Nefs, sinds een maand voorzitter van het asiel, is erg blij met de nieuwe auto. Wat er met de oude gebeurt weet ze nog niet. “Wellicht verkopen, maar we zien het nog wel.”

De ambulance van het asiel rukt per jaar ongeveer 3000 keer uit om zieke en gewonde dieren in de regio op te halen. Vooral in de zomermaanden kent het asiel een drukke periode.