De bewuste Tweet van wethouder Meeuwis.
De bewuste Tweet van wethouder Meeuwis.

Oss-Tweet Meeuwis onderwerp tweeminutendebat

Politiek

BREDA - De tweet die wethouder Cees Meeuwis (VVD) woensdagavond het net op slingerde over de Bende van Oss, krijgt een staartje. Behalve een ludieke overhandiging van het boek 'Het Geheim van Oss', heeft de raad de uitlating van de wethouder in het tweeminutendebat geagendeerd.

De wethouder is inmiddels het lachen vergaan. "Ik vond het woensdagavond wel grappig, maar nu niet meer. Het was uiteraard niet beledigend bedoeld", zo vertelt hij in een reactie. Meeuwis tweette over de première van de film de Bende van Oss: 'Slechte film, ik zit er in Breda al 18 maanden naar te kijken...'

Daarmee legde hij de link tussen de SP en Oss. Maar niet tussen de SP en de Bende van Oss, die begin vorige eeuw de streek onveilig maakte. "Natuurlijk vind ik niet dat de SP messentrekkers zijn. Die parallel heb ik nooit getrokken en dat heb ik ook niet bedoeld."

Meeuwis was juist weer wat gaan twitteren. "Iedereen wil dat we meer gaan twitteren, het is jammer dat het dan zo uitpakt. Als dit het dan is, dan doe ik dat maar niet meer." Vanavond dus geen tweets uit de raadszaal? "Reken er maar niet op."