Logo bredavandaag.nl

Veolia: OV in Breda en Den Bosch 'hetzelfde'

CENTRUM - Vervoersbedrijf Veolia zegt niets te kunnen met het verwijt dat het openbaar vervoer in Breda 'niet goed' is. Woensdag werd Breda de tweede 'meest gastvrije stad' van Nederland. Breda verloor op het gebied van openbaar vervoer van Den Bosch.


Piet van den Bosch van Veolia zegt laconiek te reageren op de onderzoeksresultaten. Hij kan zich niet voorstellen dat er veel verschillen zijn in het openbaar vervoer van de steden. “De informatievoorziening is overal hetzelfde. Maar ook de frequentie waarop de bussen rijden verschilt niet veel.”

Het enige nadeel dat Van den Bosch kan bedenken voor Breda is het busstation. “In Den Bosch is er één busstation, in Breda zijn dat er twee. Misschien zorgt dat voor verwarring.”

Van den Bosch denkt dat er te weinig mensen zijn ondervraagd. “Als je dan 1 of 2 uitschieters hebt dan zijn de resultaten direct beïnvloed.” Hij noemt zelf een onderzoek van Veolia. “Daaruit bleek dat de chauffeurs van bus 4 beter waren dan die van bus 5. Dat kan helemaal niet als je bedenkt dat bus 4 na de route doorgaat als bus 5.”

Veolia blijft volgens hem de kwaliteit van het busvervoer bewaken, zowel in Breda als in Den Bosch.

Breda is wel gastvrij, maar net niet genoeg om de meest gastvrije stad te zijn. Woensdag werd bekend dat Den Bosch dat is. Breda verloor punten op openbaarvervoer en staat tweede.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief