Gezellige WK-chaos op Bredase terrassen. foto Erik Eggens
Gezellige WK-chaos op Bredase terrassen. foto Erik Eggens

Inbev sponsort het WK-voetbal 2018 en 2022

Economie

BREDA – Bierbrouwer Inbev, met haar Nederlandse hoofdkantoor in Breda sponsort het Wereldkampioenschap voetbal van 2018 en 2022. Dat maakte het concern woensdag bekend.

Het bedrijf is dan voor de negende en tiende keer de officiële biersponsor van de FIFA World Cup. Tijdens de Wereldbeker in Rusland in 2018 en de Wereldbeker in Qatar in 2022 zal Budweiser, een van de merken van Inbev, worden geschonken.

De sponsoringovereenkomst betekent dat Anheuser-Busch InBev, zoals de volledige naam van de bierbrouwer luidt, wereldwijde sponsoringrechten heeft voor alle edities van de FIFA World Cup en de FIFA Confederations CupTM tot aan de editie van 2022.

“We zijn verheugd dat we onze band met Anheuser-Busch InBev nog verder kunnen versterken”, aldus secretaris-generaal van de FIFA Jérôme Valcke. “Budweiser trad voor het eerst op als sponsor van de FIFA tijdens de FIFA World CupTM van 1986, en heeft sindsdien een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van ons belangrijkste evenement en ons in staat gesteld om het toernooi wereldwijd dichter bij de fans te brengen.”