Netwerken tijdens editie 2011 van Bourgondisch Breda. foto Ilse Lukken
Netwerken tijdens editie 2011 van Bourgondisch Breda. foto Ilse Lukken

Proeven en netwerken bij Bourgondisch Breda

Economie

CENTRUM – Het was de eerste keer dat Bourgondisch Breda in een nieuwe vorm werd gepresenteerd. En meteen kwamen er ruim zevenhonderd ondernemers op het business tot business-evenement af.

De ondernemersbeurs vindt plaats in het Grand Theatre. En de beurs zou niet Bourgondisch zijn als er niet heel veel hapjes aanwezig waren. Iedere stand heeft een ander hapje. Als lokkertje, maar ook om op een andere manier kennis te maken. Waarmee het evenement te vergelijken, is weet organisator Okke Meeuwes eigenlijk ook niet. “Het moet kwalitatief en zakelijk zijn. En dat is er eigenlijk nog niet."

Cees van Bragt van CSR Audio is net binnen en staat het programma te bekijken. De beurs is voor hem wellicht een goede zet, want veel bekenden heeft hij nog niet gezien. “Een van de standhouders is wel een klant van mij, maar die is nu druk. Ik ga er zo wel even langs, wellicht kunnen kan ik hem volgende week bellen”, denkt van Bracht. Verder is het principe volgens hem eenvoudig samen te vatten. “Gewoon proeven en netwerken.”

Met je cateringbedrijf op een beurs staan waar sowieso al hapjes zijn lijkt niet zo’n hele slimme zet. Maar Peter Elbers geeft vanmiddag ook nog een workshop 'lunch in het jaar 2019'. “Die naam heeft de organisatie bedacht, maar ik heb wel een mening over het eten in de toekomst”, vertelt Elbers.

In 2019 eten we volgens hem weer lekker ouderwets. “We gaan geen vleesvervangers, insecten of eten gemaakt met nanotechnologie eten. Er komen weer meer streek- en seizoensproducten. Kortom, eten dat je grootmoeder zou herkennen.” En daar is veel belangstelling voor, want Elbers' workshop zit helemaal vol.

“Een uitstekende eerste keer”, noemt organisator Meeuwes het evenement. En daarom kunnen de ondernemers uit de regio volgend jaar weer een Bourgondisch Breda verwachten. “Maar in juni willen we ook nog een ‘buitengewoon’ diner organiseren, dat is een etentje midden in een wei. Zie dat maar als opzetje richting het najaar.”