foto Perry Roovers
foto Perry Roovers

Protest tegen opvang verslaafden in volle gang

Algemeen

HEUVEL/HOGE VUCHT - Het plan van het stadsbestuur om in de wijken Hoge Vucht en de Heuvel alcohol- en drugsverslaafdenwoonvoorzieningen te realiseren, slaat bij de omwonenden in als een bom.

Reacties als “Waren we net van de onrust af komt het nu weer terug in de wijk”, of “Drugsproblematiek waaraan wij en onze kinderen zullen worden blootgesteld!” of simpelweg “Ze zijn helemaal gek geworden daar!” illustreren het onbegrip dat begrijpelijkerwijs leeft bij omwonenden na de bekendmaking van de locatie op deze website.

Direct na de bekendmaking sprong een aantal instanties, met name uit de wijk heuvel in de pen om hun beklag te doen. Ze stuurden de bezwaren naar de gemeenteraad, de lokale pers of schreven die op een spandoek en hingen deze boven de straat.

Maandag- en dinsdagavond komen wethouder Cees Meeuwis en burgemeester Van der Velden naar respectievelijkde Hoge Vucht en de Heuvel om hun omstreden plan alsnog aan de omwonenden te verkopen.

Met de komst van de opvang van verslaafden, vrezen de wijkbewoners dat hun kinderen (meer) gevaar lopen, hun koophuizen in waarde verminderen en de overlast toeneemt. Meeuwis stelt voor dat laatste echter dat het tegenovergestelde het geval is. “De ervaring leert dat de problemen, zoals overlast in de wijken, juist minder worden. De veiligheid groeit”, zo liet Meeuwis weten.

Als dat al het geval is, stelt een aantal bewoners, waarom plaatst de wethouder die opvang dan niet in zijn eigen wijk. Van der Velden en Meeuwis gaan onder andere die afweging maandag en dinsdag toelichten in de bijeenkomsten in de Hoge Vucht en de Heuvel.