Maar één uur Happy Hour in Breda op vrijdag. De pret is nauwelijks minder. foto Thaddeuz
Maar één uur Happy Hour in Breda op vrijdag. De pret is nauwelijks minder. foto Thaddeuz

Notoire overtreder horecaontheffing half jaar in de wacht

Economie

CENTRUM - Een horecabaas die zijn of haar ontheffing is kwijtgeraakt om tot 04.00 uur open te blijven, mag pas na een half jaar weer een beroep doen op zo’n vergunning. Die wijziging wil het college van B&W invoeren in de drank- en horecaverordening.

De straf voor intrekking van de ontheffing vindt het college gerechtvaardigd. Het gaat immers om slechts levensgedrag en bedreiging van de openbare orde en veiligheid, zo stelt het college in haar bestuursvoorstel. “Bovendien wordt voorafgaan aan de intrekking eerst nog gewaarschuwd. Voldoende gelegenheid om het gedrag aan te passen.”

In 2008 besloot de gemeenteraad dat horecaondernemers hun zaak open konden houden tot vier uur ‘s nachts. Daarbij gaf de raad wel aan dat het regime geen afbreuk mocht doen aan de leefbaarheid in de binnenstad. Een tweede overtreding van de verordening zou onherroepelijk het intrekken van de ontheffing tot gevolg hebben.

Met de extra maatregel wil het college vooral herhaling van overtredingen voorkomen. De gemeenteraad moet nog beslissen over het voorstel.