Elisabeth Overakker, Brigidastraat Breda. foto Wijnand Nijs
Elisabeth Overakker, Brigidastraat Breda. foto Wijnand Nijs

‘Vast veel familiebezoek na winst postcodeloterij’

Algemeen

OVERAKKER – Dat tien bewoners van de Bredase seniorenwoningen in Hamelakker II twintig miljoen mogen verdelen in de Postcodeloterij, zorgt voor veel reacties. Op twitter is de prijs trending topic.

Winnaars, bijna winnaars, mogelijke winnaars en verliezers. Al dan niet afgunstig, soms met humor, soms cynisch en soms over de rand.

Hans van der Stek (@stekman) denkt dat de prijswinnaars bezoek uit onverwachte hoek kunnen verwachten. “Yolante en Pieter Storms gespot in de buurt van prijswinnend bejaardenhuis in Breda #postcodeloterij #golddiggers”, zo tweet hij. Of gewoon onbekende op geld beluste mensen, denkt Britt van der Stelt (@justbrittje): “Die bejaarden mogen wel oppassen voor "jonge" mannen die straks achter hun geld aan gaan zitten! #postcodeloterij”.

Het is een gedachte die bij meer mensen leeft, alleen dan iets dichter bij huis. Tweets over familiebezoek van kinderen en kleinkinderen dat volgens velen erg gaat toenemen, buitelen over elkaar heen. Ook het beroemde rondje met diploma’s langs opa en oma is voor velen een bron van inspiratie. Hans Willemsen (@hanswillemsen11): “Wat zou 'n rondje in 'n seniorencomplex in #Breda met je zwemdiploma's opleveren... ''Oma, ik heb m'n zwemdiploma!?''. En Brian Steevens tweet: “#postcodeloterij van 40 miljoen valt in een bejaardenhuis in #breda, zouden zij mijn rapporten van de afgelopen 18 jaar willen zien?”

Creativelingen zijn er ook. “Ga vandaag is kijken of ik nog een opa of oma heb in breda...”, tweet @dipx_design . En Melanie Blok (@Mel_en_Geer) tweet: “Gezocht: adoptie opa en oma omgeving Breda, min € 1 miljoen euro bij postcodeloterij, ik zal een lieve kleindochter zijn.#postcodeloterij.”

Niet iedereen ziet de lol in van de miljoenen voor de Bredase senioren. “Waarom al die fosielen die miljoenen winnen? #onbegrip”, tweet @TIMMETJE97. William Kersten vermoedt dat de staat hier nog het meeste voordeel mee doet. “Postcodeloterij winnaars seniorenwoningen, binnenkort weer een belastingmeevaller voor de staat, belasting op erfenis.”

Ingrid Larmoyeur (@vinissima ) ziet het wel zonnig in. “10 Bredase bejaarden tweevoudig miljonair in #Postcodeloterij. Prachtig toch! Benieuwd hoe dat hun leven veranderd...” Isa (@Isakusx) krijgt er ook een warm gevoel bij: “Was wel schattig om al die oude mensen zo blij te zien met hun miljoen(en).”

De tien bejaarde winnaars verdeelden zondag twintig miljoen, de overige twintig miljoen van de knaller van 40 miljoen wordt vrijdag verdeeld tijdens een groot straatfeest in de wijk Overakker. Want postcode 4834 mag die twintig miljoen verdelen. Als je tenminste een lot hebt.

“En om ons extra te pesten stuurt de #postcodeloterij ook nog Xander de B, Jantje S en godbetert de 3J's op ons af. groeten uit #4834 #Breda”, tweet juvani (@juvani_photo). Hij zal wel geen lot hebben...