foto Ilse Lukken
foto Ilse Lukken

'Heb ik echt iets gewonnen? Dat wist ik helemaal niet!'

Algemeen

OVERAKKER – De cijfercombinatie 4834 is inmiddels in heel Breda en omstreken bekend en benijd. De wijk is voor heel even wereldberoemd in eigen land. Voor de bewoners zelf is het in ieder geval het gesprek van de dag. “Wat een spektakel was dat gisteren toch, hè” en “zat jij ook zo in spanning?”

Maar liefst 40 miljoen euro wordt er verdeeld onder de deelnemers van de Postcodeloterij in deze buurt. Afgelopen zondag is er al 20 miljoen euro uitgedeeld aan de gelukkigen met de juiste postcode. Aanstaande vrijdag wordt er nog eens 20 miljoen euro verdeeld, maar dan onder alle deelnemers in heel de wijk.

Mevrouw Moelker woont in de winnende wijk én is in het bezit van een aantal loten. “Ik speel mee met drie loten. Ik heb alleen niet de juiste letters, dus ik heb niks gewonnen helaas.” Wanneer haar verteld wordt dat ze wel degelijk een prijs gewonnen heeft, krijgt ze een brede glimlach op haar gezicht. “Ow is dat echt zo? Daar ben ik toch zo blij mee. Ik ga gelijk naar huis om het goede nieuws aan mijn man te vertellen”, vertelt de bejaarde vrouw.

Moelker speelt naar eigen zeggen al vanaf het begin mee met de Postcodeloterij. “Nog nooit heb ik een grote prijs gewonnen. Je wint wel eens een bakje ijs of zoiets, maar geld heb ik nog nooit gewonnen.”

Op de vraag wat ze met een écht groot geldbedrag zou doen hoeft ze niet lang na te denken. “Als ik zo’n grote prijs van een miljoen had gewonnen, dan was ik graag in een gelijkvloers huisje gaan wonen. Die trappen worden toch lastig als je wat ouder wordt. Maarja, die prijs heb ik niet gewonnen. Nu kunnen we misschien een reisje maken, of iets anders leuks doen. We verzinnen wel iets, mijn man en ik.”

Hoeveel euro mevrouw Moelker en de overige winnaars met postcode 4834 precies hebben gewonnen is nog niet bekend. Het bedrag wordt aanstaande vrijdag onthuld tijdens het grote Kanjerfeest in de wijk, met optredens van onder anderen Jan Smit, de 3J’s en Xander de Buisonjé.