Logo bredavandaag.nl

Veel overtredingen bij controle horeca en growshops Breda

CENTRUM - De Belastingdienst, de gemeente en de vreemdelingenpolitie hebben donderdag een handhavingsactie gehouden. Ongeveer 25 medewerkers vielen binnen bij verschillende growshops, belwinkels en horecazaken in Breda.


Er zijn twee growshops aangetroffen die zonder vergunning werkten. Bij een andere growshop zijn zwartwerken en uitkeringsfraude ontdekt. Verder wordt onderzocht of de boven dit pand aangetroffen kapsalon voldoet aan de regels van het bestemmingsplan en ook of het de vereiste belastingen heeft betaald. Een coffeeshop voldeed niet aan brandveiligheidseisen en van een snackbar is ontdekt dat die milieuwetten heeft overtreden en zwart liet werken.

Bij tien van de panden zijn verschillende zaken ontdekt, zoals openstaande boetes en twee illegale vreemdelingen. De Belastingdienst heeft in totaal 20.000 euro aan vorderingen geïnd en drie voertuigen weggetakeld in verband met openstaande vorderingen. De actie is rustig verlopen.

In een internetcafé is een overtreding van de brandveiligheidsregels ontdekt en is schijnbeheer aangetroffen in de vorm van een 13-jarige. Dit is strijdig met de regels dat alleen een meerderjarige een winkel kan beheren. En in een theehuis is een overtreding van de brandveiligheidsregels ontdekt en heeft de Vreemdelingenpolitie een illegale vreemdeling aangehouden en ingesloten.

Bij een eigenaar van twee broodjeszaken heeft de belastingdienst een bedrag aan nog niet betaalde belastingschulden geïnd. dat bedrag is ter plaatse betaald. Ook is hier een overtreding van brandveiligheidsregels en zwart werken geconstateerd.

Een eigenaar van een cadeaushop bleek drie boetes niet te hebben betaald. Die heeft hij ter plaatse voldaan. Verder heeft de Vreemdelingenpolitie hier een vreemdeling staande gehouden en ingesloten om de identiteit te kunnen vaststellen.
In een café is zwart werken geconstateerd en schijnbeheer aangetroffen. Vijf bezoekers hadden belastingschulden openstaan die ter plekke zijn geïnd.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief