Logo bredavandaag.nl
foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

NS start met opleiden machinisten nieuwe Fyratrein

BREDA - NS Hispeed start in maart met het opleiden van machinisten voor de nieuwe Fyra-treinstellen, de V250 van AnsaldoBreda. De treinen zouden aanvankelijk in 2008 al op de HSL-Zuid rijden.


Inmiddels heeft het Italiaanse AnsaldoBreda acht treinen geleverd aan Nederland. Twee daarvan heeft NS Hispeed inmiddels in bruikleen. “We zijn de treinen nu aan het testen”, meldt Rose Teunissen van NS Hispeed. “De testtreinen rijden voornamelijk ‘s nachts en in de randen van de dienstregeling.”

Volgens Teunissen is NS Hispeed voor 95 procent klaar met het opdoen van ervaring en het testen van de trein. “De volgende stap is het opleiden van de machinisten", zegt ze. "Daar gaan we volgende maand mee beginnen.”

Stapje voor stapje voltooit NS Hispeed de Fyraverbindingen op het HSL-traject. Wanneer daadwerkelijk passagiers met de V250-treinen gaan rijden, kan Rose Teunissen nog niet zeggen.

Deze week maakte wethouder Wilbert Willems van Breda via deze website al bekend dat het Fyratraject Breda-Antwerpen in september het licht ziet.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief