beeld brabant10
beeld brabant10

Oranje Comité Breda leeft mee met Koninklijke familie

Nieuws

BREDA - De leden van het Oranje Comité Breda volgen het nieuws rond Prins Friso de laatste dagen zeer nauwlettend. Het comité regelt het reilen en zeilen Koninginnedag in Breda en heeft een band met het Koningshuis. "We bidden voor het herstel van de prins."

"We leven erg mee met Hare Majesteit Koningin Beatrix, Hare Koninglijke Hoogheid Prinses Mabel en de overige familieleden", zegt Coby Coenen-Janssen, secretaris bij het comité.

Het comité hoopt op een spoedig herstel van Prins Friso. "We bidden dat de situatie van de Prins zal verbeteren en dat er spoedig herstel volgt", aldus Coenen-Janssen.

Bij een persconferentie om 12 uur in Innsbruck, waar Friso wordt behandeld, werd vrijdagmiddag duidelijk dat revalidatie en herstel van de prins maanden, zo niet jaren kan duren.

Prins Friso werd vorige week vrijdag bedolven onder een lawine toen hij off piste skiede. Hij lag 20 minuten onder de sneeuw en werd daarna 50 minuten gereanimeerd. Volgens het hoofd van de afdeling waar Friso ligt is dat een zeer lange tijd, zo niet te lang.