foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Serie straatroven Valkenberg lijkt opgelost

Politie

BREDA - De serie straatroven die afgelopen zomer het Valkenberg teisterden lijkt opgelost. De politie arresteerde ook nog verdachten van overvallen elders in het centrum. In totaal zijn tien personen aangehouden. De incidenten vonden plaats in de periode juni 2011 tot en met januari van dit jaar.

Vijf overvallen vonden in de zomer van 2011 plaats in of bij het Park Valkenberg. Burgemeester Peter van der Velden bemoeide zich met de zaak en zette zelfs extra toezichthouders in om de straatroven tegen te gaan.

"Dat heeft uiteraard bijgedragen aan dit resultaat. Ook was er meer blauw te zien en hebben we camerabeelden gebruikt. Het zijn allemaal puzzelstukjes bij elkaar", aldus politiewoordvoerster Desire Brabers.

Drie van de straatroven, gepleegd in de nacht van zondag 22 op 23 januari 2012 in het centrum van Breda, gebeurden binnen het uur. Voor deze zaken werd een 34-jarige man uit Breda als verdachte aangehouden.

Bij twee van de onderzochte straatroven bleek het om valse aangiften te gaan. De politie stak daar tevergeefs 65 manuren in, zo meldt de woordvoerster. De politie heeft tegen de aangevers proces-verbaal opgemaakt.