Foto Annemijn Minneboo
Foto Annemijn Minneboo

Kunstijsbaan Breda kijkt terug op 'topseizoen'

Economie

HOGE VUCHT – Cornel van Geelen, manager van ijsbaan Breda, is tevreden. Hij kijkt terug op een geslaagd schaatsseizoen. Zondagmiddag werd het seizoen afgesloten met een galashow. “Dit seizoen was leuk, mooi en succesvol op zowel recreatief als sportief gebied.”

Tussen de seizoensopening op 9 oktober 2011 en de sluiting op 18 maart heeft de ijsbaan ongeveer 225.000 bezoekers gehad. Op het drukste moment, begin februari, maakten ongeveer 3500 mensen hun rondjes op de baan.

“Tijdens de natuurijsperiode rond het einde van januari hadden we het natuurlijk wat rustiger, maar toen het ging dooien kregen we het dubbel zo druk. Mensen hebben net schaatsen gekocht en willen daar graag nog gebruik van maken.” Zo vertelt Van Geelen.

Als hij gevraagd wordt naar de hoogtepunten van het seizoen wordt de manager enthousiast. “Op een gegeven moment heb ik het curling-arrangement ingevoerd, dat is echt een ongelooflijk doorslaand succes.” Hij denkt dat dat voornamelijk komt doordat het een hele toegankelijke sport is. “Je hebt geen schaatsen nodig en het is leuk voor jong, oud, dik en dun. Voor veel bedrijven is het ook een mooi teamuitje.”

De schaatsbaan kende ook enkele sportieve hoogtepunten. Zo is in Breda een wedstrijd van de KPN Marathon Cup verreden, werden er tijdelijk grote tribunes geplaatst en was de schaatsbaan het toneel van het NK Junioren, waar maar liefst zeven baanrecords gebroken werden. “We hebben een geweldig team, goede ijsmeesters en natuurlijk de Brabantse gezelligheid; die staat garant voor succes.”