http://www.bredavandaag.nl/nieuws/41141/2010-12-28/niemand-steunt-sloop-woningen-zaart-meerfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/41141/2010-12-28/niemand-steunt-sloop-woningen-zaart-meerfoto Erik Eggens

‘Zoeksysteem Klik voor Wonen Breda succesvol’

Algemeen

BREDA – Het nieuwe zoeksysteem voor huurwoningen ‘Klik voor wonen’ in Breda is succesvol. Dat concluderen de Bredase woningcorporaties Singelveste, WonenBreburg en Laurentius na een evaluatie waarvan deze week de resultaten bekend werden gemaakt.

Sinds de invoering van dat systeem in 2010 is bijvoorbeeld de wachttijd voor een huurwoning in Breda gedaald van 4,5 jaar naar 4 jaar. Ook hebben starters en spoedzoekers meer mogelijkheden om op korte termijn een huurwoning te vinden.

De 6.500 ondervraagde woningzoekenden geven aan tevreden te zijn over het nieuwe systeem. Uit de cijfers blijkt ook dat ze nu actiever betrokken zijn bij het vinden van de juiste woning.

Uit de evaluatie blijkt dat de vindbaarheid van woningen in het systeem nog moet worden verbeterd en worden koopwoningen onderbelicht. Ook zouden de spelregels van ‘Klik voor wonen’ beter moeten worden uitgelegd. Mensen die met spoed een woning zoeken, bijvoorbeeld omdat een relatie is verbroken, vinden binnen het systeem soms niet een goede oplossing.

Inmiddels staan ruim 31.000 Bredanaars ingeschreven bij het zoeksysteem voor woningen. Dat is een lichte toename in vergelijking met het Woonloket Breda, de voorganger van het huidige systeem.

Voorheen was het alleen mogelijk om opties te nemen op huurwoningen. Dit sloot niet meer aan bij de wensen van woningzoekenden.