foto Peter Elbertse
foto Peter Elbertse

Gerestaureerde spits terug op toren Heilig Hartkerk

Cultuur

BOEIMEER – De gerestaureerde spits van de Heilig Hartkerk wordt donderdagochtend teruggeplaatst op de toren. Wethouder Wilbert Willems geeft samen met Woonzorg Nederland-directeur Albert Klomp het startsein daartoe.

Daarmee rondt Woonzorg Nederland een eerste fase af in de restauratiewerkzaamheden aan het Rijksmonument aan de Baronielaan. De complete werkzaamheden aan de voorkant van de kerk, waarmee een bedrag van 3,7 miljoen euro is gemoeid, zijn waarschijnlijk in augustus klaar.

Over de toekomst van het resterende deel van het schip hebben Woonzorg Nederland en de Gemeente Breda nog geen overeenstemming bereikt. Het college van Breda hecht aan het volledig behoud van het monument door een rendabele herbestemming. Alleen als wordt aangetoond dat behoud niet mogelijk is, behoort sloop tot de mogelijkheid.

Woonzorg Nederland heeft een plan ontwikkeld voor de herontwikkeling van het schip van de kerk. Dat plan gaat uit van vervanging van het resterende deel van het schip door nieuwbouw voor seniorenhuisvesting.