Appartementencomplex EasyStreet aan de Tuinzigtlaan. foto Wijnand Nijs
Appartementencomplex EasyStreet aan de Tuinzigtlaan. foto Wijnand Nijs

Verlies corporaties Breda beperkt bij faillissement HEJA

Economie

BREDA – Bij een faillissement van de Bredase projectontwikkelaar HEJA, lopen de drie woningcorporaties in Breda slechts een beperkt risico. Alleen Laurentius en Singelveste hebben nog een lopende samenwerking met de in nood verkerende ontwikkelaar.

Dat antwoordt het Bredase stadsbestuur na raadsvragen van Patrick van Lunteren en Bas Maes van de SP.

Woningcorporatie Laurentius werkt met HEJA samen in Euretco, Sprundel, het Molenkwartier en Stack aan de Loevesteinstraat. Alleen bij Stack loopt Laurentius risico mocht HEJA over de kop gaan. Maar zelfs dan is dat risico afgedekt door een afbouwgarantie van de aannemer.

Singelveste Alleewonen werkt met HEJA samen in de projecten Euretco, de Lunet en Easystreet aan de Tuinzigtlaan. De oplevering van Easystreet staat gepland voor juni 2012. Mocht HEJA het niet redden, dan loopt Singelveste in dat project een beperkt risico. Dat het project wordt afgebouwd, staat buiten kijf. Bij een faillissement komen er echter nog wel onderhandelingen aan tussen de aannemer en de corporatie.

WonenBreburg werkte met HEJA samen in het herstructureringsproject West Side Story aan de Dr. Struyckenstraat. Dat project is opgeleverd, maar zorgde in totaal voor een verlies van 1,2 miljoen euro. Dat verlies werd gedeeld door HEJA en WonenBreburg. De vordering van 6 ton van WonenBreburg op HEJA is de enige relatie tussen de twee partijen.

Dinsdag 17 april bepaalt de Bredase rechter wat de toekomst is van HEJA.