foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Breda past beleid aan in strijd tegen fietsoverlast

Politiek

CENTRUM - Breda gaat de algemeen plaatselijke verordening (APV) aanpassen om juridische belemmeringen weg te halen bij het ruimen van fietsen onder andere bij het NS-station. Dat schrijven B&W na vragen van D66 en GroenLinks.

De partijen trokken aan de bel nadat Veolia meldde dat een blinde man bij het uitstappen van de bus was gestruikeld over verkeerd geparkeerde fietsen. Na een overleg met de gemeente staan er sindsdien op piekmomenten controleurs van de busvervoerder.

Ook het college constateert een verergering van het probleem. “Er is voldoende capaciteit”, meldt het stadsbestuur. “Maar doordat fout geparkeerde fietsen en weesfietsen niet worden opgehaald, staan de rekken voller dan nodig is.”

Burgemeester en wethouders spreken van een structurele 700 fietsen die steeds niet worden opgehaald. De gemeente wil nu de apv aanpassen om juridische belemmeringen bij het ruimen van het fietsen weg te nemen. Het college dient binnenkort een voorstel daarvoor in, waarna een gemeentebrede aanpak van fietsoverlast volgt.