Afbeelding

‘Familiepas’ coffeeshops Breda komt er niet

Algemeen coffeeshopbeleid

BREDA – Een speciale toegangspas voor directe familieleden van coffeeshopeigenaren komt er niet. Burgemeester Peter van der Velden ziet na overleg met politie en justitie af van de invoering van deze maatregel.

Vorige maand maakt de burgemeester tijdens een commissievergadering bekend de mogelijkheid een ‘familiepas’ te onderzoeken.

“De driehoek heeft over het onderwerp gesproken, maar ziet er van af. Het aangescherpte coffeeshopbeleid is al verwarrend genoeg. De burgemeester ziet verder geen noodzaak een pas in te voeren”, aldus een woordvoerster van de gemeente.

De ‘familiepas’ was een verzoek vanuit de Bredase coffeeshops. Zij menen dat zij worden benadeeld als een bezoekend familielid niet de zaak binnen mag, maar buiten moet wachten. ‘Ze mogen niet eens een kopje koffie drinken’, zo luidde een van de argumenten.

Van der Velden wilde zich over het onderwerp buigen, omdat hij ook de sociale gevolgen van het nieuwe beleid wilde meewegen. De speciale pas zou alleen bedoeld zijn voor de eigenaar die dan twee passen tot zijn beschikking zou hebben.