http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/2010-09-02/schrappen-bouwplannen-dreun-voor-wooncorporatiesfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/2010-09-02/schrappen-bouwplannen-dreun-voor-wooncorporatiesfoto Erik Eggens

NBU gaat Bouverijen Noord-oost bouwen

Economie

BOUVERIJEN - Bouwbedrijf NBU (Nederlandse Bouw Unie) gaat de 70 woningen in Bouverijen noordoost bouwen. Binnen enkele weken tekenen de gemeente en de NBU een samenwerkingsovereenkomst.

NBU bleek van de in totaal drie partijen de beste combinatie kwaliteit, proces, risico en faninacien te hanteren. Naast NBU zaten Van Wanrooij Projectontwikkeling en Synchroon BVC in de race om de 70 koopwoningen aan de Ganzedreef te bouwen.

Ieder ingediend voorstel werd beoordeeld op de thema’s kwaliteit, proces en risico en financiën. Bij kwaliteit ging het bijvoorbeeld om een verkavelingplan, de variatie in de bouw en de architectuur. Bij proces en risico ging het ondermeer om de stapsgewijze ontwikkeling van het plan en de aanpak van de verkoop. Binnen het thema financiën kon ieder voorstel punten verdienen op de bieding op de grond.

Wethouder Alfred Arbouw: ‘Deze werkwijze is voor ons helemaal nieuw. We doen dit om het maximaal haalbare uit de markt te halen voor de toekomstige bewoners. Ik ben écht verrast dat alle drie de inzendingen van zo’n hoog kwaliteitsniveau zijn.'

Bouverijen wordt stapsgewijs ontwikkeld. In heel Bouverijen zijn 644 woningen gepland, met de bouw van de 28 appartementen bij De Mandt en de 70 woningen in Noordoost is de start gemaakt. De resterende woningen worden, afhankelijk van het tempo op de woningmarkt, de komende jaren gebouwd.

NBU gaat nu de plannen verder in detail uitwerken. De gemeente is op dit moment al bezig met het bouwrijp maken van de grond. In de loop van de eerste helft van 2013 moet dat klaar zijn. In het najaar van 2012 gaan naar verwachting de eerste fase van ca. 30 koopwoningen in de verkoop. Het is de verwachting dat de start bouw eerste helft 2013 kan plaatsvinden en de eerste woningen in de eerste helft 2014 opgeleverd worden.