Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs
Rondvlucht op Tweede Paasdag boven Breda met Helicentre.nl. foto Wijnand Nijs

Breda grist etappe Vuelta 2015 weg voor neus Groningen

Sport

BREDA – Jos Vaessen, directeur van de stichting La Vuelta Hollanda 2015, windt er geen doekjes om. Als het aan hem ligt doet de grote Spaanse wielerronde Breda aan. “Breda is zeer actief geweest. Er komt sowieso een etappe door Noord-Brabant met Breda als finishplaats.”

De directeur van La Vuelta Hollanda 2015 had maandag overleg in Breda. Vaessen noemt in het bijzonder de Bredase wielerorganisator Walter Clement die zich sterk maakt voor de komst van de Vuelta en daartoe de Stichting Breda Wielerstad heeft opgericht.

“We hebben een goed gesprek gehad met Walter Clement. Hij is erg vasthoudend en daardoor is een hoop enthousiasme losgeweekt”, zegt de directeur van de La Vuelta Hollanda 2015 die eveneens onder de indruk was van een presentatiefilm.

Naar aanleiding van die bijeenkomst stelt Vaessen dat het zo goed als zeker is dat de wielerwedstrijd in de Baroniestad landt. Volgens hem is het alleen nog een hamerstuk, waarmee hij doelt op de goedkeuring van de politiek.

“In mijn haalbaarheidsonderzoek dat ik maak in opdracht van de provincie Drenthe, is een dag ingepland voor Noord-Brabant met Breda als finishplaats. Gedeputeerde Staten is voor. Dan is het aan de politiek, maar ik voorzie geen problemen. Al is het nog niet 100 procent zeker”, aldus Vaessen.

In het originele plan zou de Vuelta 2015 in de drie noordelijk provincies plaatsvinden. Naast Drenthe en Friesland, zou het gaan om Groningen. “Groningen doet niet meer mee. Zowel de Spaanse organisatie als de Raad van Toezicht, de Raad van Bestuur en opdrachtgever provincie Drenthe zien Breda zitten. Daarmee is al 75 procent akkoord.”