Nieuwe winkelruimtes Spring beschikbaar foto Serge Mouthaan
Nieuwe winkelruimtes Spring beschikbaar foto Serge Mouthaan

Nieuwbouw Spring in startblokken voor ondernemers

Algemeen

HEUVEL – De in totaal 120 woningen zijn inmiddels allemaal bezet. Het enige wat nog wordt gemist bij Spring zijn de ondernemers. Het nieuwbouwproject is opgezet als een mix van functies: wonen en werken. Rogier Willemsen van MVGM Bedrijfshuisvesting: “Winkeliers maken pas kort na de oplevering een keuze voor de locatie.”

Het hele project is ongeveer een maand geleden opgeleverd. Een paar winkelruimtes zijn al vergeven. Zo komt er aan het centrale plein een horecagelegenheid en een nagelstudio. Tussen deze twee zaken in zijn drie plekken beschikbaar.

“Dat is een plek voor kantoren. Zo zijn we bezig met een reclamebureau. Aan de overkant zijn we op zoek naar detailhandel. Dat kun je denken aan een bakker of een pedagoog. Alles is in principe welkom. We zijn heel flexibel. Ook wat de huur betreft”, stelt Willemsen.

Naast appartementen zijn er woningen met een woon- en werkbestemming. Die zijn alle verhuurd. “We hadden mensen die interesse hadden in die panden. Alleen beneden mag je niet wonen. Die vielen af. In de bestemming is een werkfunctie opgenomen. Intussen is alles bezet. Dus dat is mooi. Het is een belangrijk doel om die mix van wonen en werken te realiseren”, licht Willemsen toe.

Het aanleggen van de infrastructuur is de enige klus die nog moet worden geklaard. Vanwege de bouwvak ligt dat werk stil, maar in oktober moet het zijn afgerond. Willemsen. “Dan is het helemaal af. Dan ziet het er veel beter uit. Ik verwacht dat we binnen een jaar alle winkelruimten hebben verhuurd.”

MVGM verwacht veel van de locatie. Mede door de ontwikkelingen in de omgeving. Er zijn ook andere nieuwbouwprojecten gerealiseerd. “Op verschillende plekken in de wijk is nieuwbouw verrezen. Dat betekent veel nieuwe bewoners. Die zijn op zoek naar faciliteiten. Wat is er fijner dan dat een bakker om de hoek zit.”