Afbeelding

Tsunami aan evenementen bereikt Breda

Cultuur evenementen

BREDA – De relatief rustige zomerperiode is achter de rug en dat is de komende tijd te merken ook. Vanaf het weekend staat het in Breda bol van evenementen.

Zaterdag begint het meeteen goed met aan het Chasséveld het hiphopfestival Boogiedown en op Van Coothplein Tranen van Van Cooth met een aantal smartlappenkoren in andere delen van de binnenstad.

De volgende dag is er in de Haagse Beemden een tweetal evenementen georganiseerd. Bij het kartcentrum Lot66 is een Corvette dag en aan de Asterd Plas is de tweede editie van ‘Zo in je sas bij de Asterd Plas’.

Op de woensdag stoomt Breda meteen door met Outdoor Brabant dat duurt met zondag 2 september. Dat is eveneens de dag waarop de Roodharigendag plaatsvindt. Deze zondag kunnen liefhebbers hun hart ophalen bij de Usa Cars Meeting Point Breda bij de Texas Hoeve aan de Rietdijk. Een dag eerder is het naar eigen zeggen grootste volksfestijn van West-Brabant in de Heuvel, bij het No-Lensfestival.

Het But Filmfestival trapt af op woensdag 5 september en loopt door tot en met zondag 9 september. In dat zelfde weekend wordt de jaarlijkse stripbeurs gehouden. Op zaterdag 8 september kunnen bewonderaars van cultureel erfgoed hun hart ophalen tijdens Open Monumentendag.

De donderdag daarop bevolkt studerend Breda de binnenstad tijdens het HBO-Intro festival. Die zelfde donderdag begint het twee jaarlijks festival Breda Photo.

In het weekend van 15 en 16 september start dan ook nog eens Breda Barst. Met op zondag eveneens de wielerwedstrijd Baronie Classic. In dat weekend presenteren de Bredase amateurkunstgezelschappen zich in het Chassé tijdens de KAM. En op zaterdag is ook nog eens de Lichtsloepenparade.

En of het nog niet genoeg is, staat het Graphic Design Festival voor de deur. Dat evenement vangt aan op woensdag 19 september en gaat door tot en met zondag 23 september.

Om het af te leren is er natuurlijk op 7 oktober de Bredase Singelloop.