Na een korte achtervolging maandagochtend in Breda-Noord schoot de politie een voortvluchtige man neer foto Serge Mouthaan
Na een korte achtervolging maandagochtend in Breda-Noord schoot de politie een voortvluchtige man neer foto Serge Mouthaan

Teeven: 'Geen verlof meer voor 'ontsnapte' overvaller'

Algemeen

BREDA - De 24-jarige Bredanaar die maandag bij zijn arrestatie in zijn been werd geschoten hoeft wat betreft staatssecretaris Fred Teeven niet meer te rekenen op verlof tijdens het uitzitten van de resterende dagen gevangenisstraf. Ook hoeft hij als het aan Teeven ligt niet meer te rekenen op voorwaardelijke vrijlating na tweederde van zijn straf.

De man, in 2010 veroordeeld voor een gewapende overval in Dongen, keerde 20 augustus niet terug van zijn verlof. Dat was al de tweede keer. Een woordvoerder van Teeven bevestigt dat de bewindsman laat onderzoeken hoe het kan dat de man na de eerste keer toch weer met verlof mocht.

De 24-jarige Bredanaar moet nog meer dan 600 dagen zitten. Maandag werd hij na een korte achtervolging aangehouden in Breda-noord. Nadat hij met zijn auto gecrasht was, vluchtte hij lopend de Paul Hankarstraat in.

Een agent voelde zich genoodzaakt de man in zijn been te schieten. Dat incident wordt onderzocht door de rijksrecherche.