Afbeelding

Retailplatform: Bavelse Berg geen uitgemaakte zaak

Economie

BAVEL/BREDA – Als het aan het Retail Platform Breda ligt, is het nog helemaal niet zeker dat de eerste schep voor de Bavelse Berg komend jaar de grond in gaat. Het platform verwijst in een brief aan de wethouder naar eerder met de gemeenteraad gemaakte afspraken.

Volgens voorzitter Jos Koniuszek is destijds met de raad afgesproken dat het nieuwe ontwerp zou worden getoetst aan een aantal criteria. “Bijvoorbeeld het effect op bestaande winkels. Wij zetten bijvoorbeeld onze vraagtekens bij het unieke van de Decathlonformule.”

Wethouder Alfred Arbouw meldde donderdag tijdens de ondertekening van de nieuwe overeenkomst tussen de gemeente, Grontmij en Masys, initiatiefnemers achter de ontwikkelingen aan de Bavelse Berg, dat er wel degelijk rekening wordt gehouden met de concurrentiepositie van de binnenstad.

Koniuszek geeft aan dat het platform nog geen informatie heeft ontvangen. “Wat mij betreft hebben we nog geen informatie dat er geen bezwaar is.” De ondernemer wijst erop dat zijn organisatie gesprekspartner is van de gemeente wat betreft dit onderwerp.

Wethouder Arbouw heeft van Koniuszek al een telefonisch het standpunt te horen gekregen. “Hij weet ook dat er een brief aan komt.”