foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

'Stadsbestuur draait om financiële Fyra-brij heen'

Politiek

CENTRUM - Het college geeft een te summiere uitleg over de financiële impact die de vertraging bij de Fyra veroorzaakt. Dat vindt fractievoorzitter Paul de Beer van D66, die er onlangs raadsvragen over stelde.

In die raadsvragen vroeg de democraat B&W om de financiële impact van de nieuwe vertraging in kaart te brengen. Het stadsbestuur ziet daar echter geen aanleiding voor. "Ons zijn geen concrete voorbeelden bekend van uitstel of afstel van investeringen in het stationsgebied", aldus B&W.

"Hoe is dat mogelijk", vraagt De Beer zich af. "Terwijl de HSL-verbinding juist in het verleden is neergezet als extra trekker voor Benelux-hoofdkantoren naar Breda? Ik blijf van mening dat het goed is om het kabinet te laten weten dat dit Breda veel geld kost."

De democraat vindt het dan ook 'flauw' dat het college de vraag niet verder beantwoordt en de mogelijk negatieve impact in kaart wil brengen.

"In deze brief gaat het college met een grote boog heen om het financiële vraagstuk. Het lijkt me goed dat B&W nog eens met de KvK de BOM en het Rewin gaan praten om te kijken hoe het kan dat er verschillende opvattingen ontstaan over dit hoofdpijndossier. Ik kan me helemaal vinden in de woorden van deze vertegenwoordigers van het bedrijfsleven."