Afbeelding

Inzage salaris directie Chassé voor 'zeer' beperkte club

Politiek

CENTRUM – De directeur van het Chassé Theater is bereid ten dele openheid te geven over zijn salaris. Dat meldt wethouder Wilbert Willems dinsdag in een raadsbrief. De informatie is alleen beschikbaar voor stadsbestuur en gemeenteraad.

D66 informeerde vroeg eind augustus aan Wethouder Willems contact op te nemen met het Chassé om meer openheid te betrachten over de inkomsten van de directie van het theater.

De Raad van Commissarissen Chassé Theater N.V. stelt in haar antwoord het salaris van de directie, bestaande uit een persoon, niet in de jaarrekening te willen opnemen. Directeur Cees Langeveld stelt ‘het respect voor de persoonlijke levenssfeer’ voorop.

Maar het weigeren van het verzoek om bekendmaking zou niet in het voordeel werken van het theater en daarom is Langeveld bereid de informatie met een ‘zeer beperkte kring’ te delen.

Volgens Willems en de Raad van Commissarissen zit het salaris van Langeveld ruim onder de Balkenendenorm, de zogenaamde WOPT-norm van ruim 190-duizend euro.

D66 fractievoorzitter Paul de Beer vindt het voorstel nog niet bevredigend, maar is voorzichtig positief. “Het is een stap vooruit. We kunnen als gemeenteraad tenminste onze controlerende rol uitoefenen. En het is nu duidelijk dat de directeur onder de norm zit met zijn salaris.”

Toch is De Beer nog niet klaar in zijn streven naar volledige transparantie en openheid. “Het getuigt niet echt van het besef dat transparantie steeds belangrijker wordt. Het voorstel van het Chassé is minder dan waarop ik had gehoopt. Misschien moeten we denken om in de toekomst die openheid in de subsidievoorwaarden te borgen.”