NAC slaagt er niet in thuis te winnen van Vitesse. Het werd 0-3. foto Peter Visser

Bony schiet Vitesse naar overwinning in Breda

BREDA - NAC heeft zaterdagavond niet kunnen winnen van Vitesse. De Arnhemmers wonnen met 0-3.

Jonathan Reis opende in de eerste helft de score. Na rust stelde vaderlands topscorer Bony de zege veilig voor de Arnhemse bezoekers. Zijn twee goals brachten de eindstand op 0-3.

Volgens de Bredase aanvaller Alex Schalk was dat precies het beeld van de wedstrijd, zo vertelt hij aan NAC.nl. “Vitesse heeft ons een lesje in effectiviteit geleerd. Ze schieten vier keer op goal en maken drie goals. Dan sta je hier niet met een fijn gevoel, natuurlijk."
Schalk zelf was wel dreigend aanwezig, maar kon dat niet omzetten in Bredase doelpunten.

NAC staat na de nederlaag op de gedeelde zeventiende plaats, samen met PEC Zwolle. In theorie kan VVV over NAC heen, maar dan moeten de Limburgers zondag van Feyenoord winnen.