foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Ontwikkelingen Brouwhuis Breda vlotgetrokken

Economie

STATIONSKWARTIER - De ontwikkelplannen voor het Brouwhuis aan de Ceresstraat in Breda zijn vlot getrokken. De betrokken partijen hopen in november een definitief plan te kunnen presenteren.

Arthur Teuwen van TTRR, mede-eigenaar van het complex, benadrukt dat de ontwikkelingen rond het Brouwhuis langzaam verliepen. "Er gaat nu eindelijk wat gebeuren", verzucht hij.

De kogel bevindt zich nu op z'n minst halverwege de kerk. De oorspronkelijke plannen staan voor een groot gedeelte overeind. Die voorzien in een woon- en werkomgeving. De grote hallen van het pand krijgen een werkbestemming, de achterkant worden woningen.

Teuwen wil over verdere details nog niets kwijt. "De oorspronkelijke plannen zijn gedeeltelijk overeind gebleven. Aanvankelijk zouden we het achterste gedeelte slopen, maar dat blijft nu toch behouden. De renovatiewerkzaamheden zijn daar al voor een deel gestart."

De vastgoedinvesteerder verwacht samen met de gemeente Breda en ontwikkelaar AM Wonen in november naar buiten te kunnen treden met meer informatie over de bouwplannen.