Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Fraudeurs en winkeldieven opgepakt in Bredase winkels

Politie

BREDA - In een warenhuis, een elektronicazaak en een supermarkt zijn dinsdagavond en woensdagochtend vijf winkeldieven betrapt. Een zesde verdachte werd eveneens in de elektronicazaak aangehouden omdat hij een lokaalverbod had.

In een warenhuis op de Kruisweide zijn dinsdagavond drie winkeldievegges c.q. oplichters betrapt. Het trio maakte gebruik van een zelfscankassa. Een van hen scande de artikelen, terwijl zij afgeschermd werd door de andere verdachten. Na controle bleek dat zij diverse prijsstickers van goedkopere producten op de artikelen geplakt hadden, waardoor zij voor de goederen slechts 70 euro afrekenden, terwijl de werkelijke waarde 400 euro was.

Twee messen waren helemaal niet gescand. Een alerte medewerkster zag dat er gefraudeerd werd en waarschuwde een beveiliger die de verdachten tegenhield. Het gaat om twee vrouwen van 35 en 46 en een 16-jarig meisje uit Etten-Leur.

In een elektronicazaak op de Kruisvoort is dinsdagmiddag ook een winkeldief betrapt. Een medewerker van de winkel zag dat een man twee iPads in een (geprepareerde) tas stopte en zonder af te rekenen naar buiten liep. Het gaat om een 25-jarige Roemeen. Hij was in het gezelschap van een 30-jarige landgenoot. Beide mannen werden door de politie aangehouden. Ze hadden vanwege een eerdere diefstal in een winkel van dezelfde keten in Alkmaar een lokaalverbod gekregen voor alle filialen in Nederland. Ze zijn door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.

Een agent van het Veelplegersteam heeft woensdag omstreeks 10.00 uur een 40-jarige veepleger in een supermarkt op de Haagdijk op heterdaad betrapt op winkeldiefstal. De rechercheur observeerde de 40-jarige man die hij herkende. De diender zag dat de veelpleger in de winkel een pakje batterijen pakte en daarmee naar buiten liep zonder deze af te rekenen. Hij is conform de afspraken met het Openbaar Ministerie over de aanpak van Veelplegers in verzekering gesteld.