Afbeelding
Politieteam Weerijs

GHB valt slecht bij autobestuurder

Politie

BREDA - Een 26-jarige man uit Etten-Leur is op de Doornboslaan na GHB gebruik onwel geworden in zijn auto. Een alerte getuige haalde de sleutels uit de auto waardoor de man niet verder kon rijden. Het voorval speelde zich dinsdagmiddag rond 15.30 uur af.

De getuige reed met zijn auto achter de verdachte. Hij zag dat de bestuurder meerdere malen wegviel. Hierdoor ontstond een gevaarlijke situatie op de weg. Bij de verkeerslichten op de kruising met de Crogtdijk is de getuige uitgestapt en naar het voertuig voor hem gelopen. Hij heeft de bestuurder aangesproken en zijn autosleutels van hem afgenomen.

De onwel geworden bestuurder is onderzocht door een verpleegkundige van de ambulancedienst. Deze sprak direct het vermoeden uit dat de automobilist onder invloed van drugs. Hierop werd de verdachte aangehouden. De bestuurder gaf op het bureau toe dat hij GHB gebruikt had. Hij verklaarde pas voor de tweede keer GHB ingenomen te hebben, kennelijk had hij teveel gebruikt waardoor hij buiten westen was geraakt, hij zou niet verslaafd zijn. Een arts heeft bloed afgenomen, zijn rijbewijs is ingevorderd.