beeld gemeente Breda
beeld gemeente Breda

Belcrum krijgt een extra buikje

Algemeen

BELCRUM – Nu staan er dagelijks honderden auto’s van treinreizigers aan de Belcrumzijde van het station. Over iets meer dan een jaar maken die plaats voor de bouw van zo’n maximaal 240 woningen.

Het zijn spannende tijden voor Dura Vermeer Bouw Rosmalen. Algemeen directeur Jef Havermans maakte eerder deze week samen met de gemeente bekend verder te gaan met de intentiefase. “We werken toe naar een haalbaar plan. Dat ziet er hoopvol uit.”

Havermans wijst op de paricipatie van Amvest en DW Investments. “Dat zijn partijen die je voor dit soort plannen wel nodig hebt”, aldus de bouwer.

Hoe de nieuwe gordel om de Belcrum er uit gaat zien, dat moet de komende maanden duidelijk worden. “We gaan nu werken aan het structuurontwerp. Dat houdt in dat we de randvoorwaarden gaan afvinken. Denk aan geluid, hoogte van de bouw, parkeergelegenheid, ontsluiting. Dat doen we in nauw overleg met de gemeente en de bewoners.”

Voor het plan is al een bestemmingsplan goedgekeurd. Daarin staat dat er 240 woningen mogen komen en maximaal duizend vierkante meter aan commerciële ruimte. “Dat is destijds ook uit overleg met de wijk gekomen”, aldus Havermans.

Hoe de huizen er uit gaan zien, of het er precies 240 gaan worden of toch iets minder en waar ze precies komen, dat is nog niet duidelijk. “Dat gaan we de komende maanden uitwerken”, licht de bouwdirecteur toe. “Voor 1 maart moet er commitment zijn. Dan kunnen we eerste kwartaal 2014 gaan bouwen.”