Afbeelding

Laurentius verlost van bouwplicht Oirschot

Economie

BREDA/OIRSCHOT - De gemeente Oirschot heeft het noodlijdende Laurentius verlost van de verplichting om 256 sociale huurwoningen te bouwen. Laurentius en Oirschot zijn tot ontbinding van de bouwafspraken gekomen.

Het plan om te ontbinden stamt al uit eind oktober. Sindsdien is gewerkt aan een formele ontbinding van de afspraken. Dit omdat Laurentius had aangegeven de afspraken niet na te kunnen komen vanwege financiële problemen. "Beide partijen zijn nu tot een akkoord gekomen en de ontbindingsovereenkomst wordt op 18 december ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad", zo meldt de gemeente Oirschot.

In de overeenkomst wordt afgesproken dat Laurentius en de gemeente Oirschot naar elkaar toe geen verplichtingen meer hebben rondom het bouwen van sociale koop- en huurwoningen. Hierdoor is de weg vrij voor de gemeente om andere partijen in te schakelen voor deze nieuwbouwopdrachten.

De ontbinding van de afspraken heeft alleen betrekking op nieuwbouw en niet op beheer van bestaande sociale huurwoningen. Laurentius blijft de beheerder van al de bestaande huurwoningen in Oirschot, zo'n 900. In 2011 kwam daar het plan voor nieuwbouw van 256 nieuwbouwwoningen bij. Die bouw is dus nu door Laurentius niet meer aan de orde.