Brandweer inspecteert de woning aan de Roggeveenstraat. Een bewoner dreigde deze op te blazen. foto Perry Roovers/SQ Vision
Brandweer inspecteert de woning aan de Roggeveenstraat. Een bewoner dreigde deze op te blazen. foto Perry Roovers/SQ Vision

41-jarige bewoner Roggeveenstraat plaatst gasflessen in huis

Politie

HEUVEL - De persoon die dreigde zijn woning in de Roggeveenstraat op te blazen, blijkt een 41-jarige man uit Breda te zijn. De man zou volgens de politie maandagmorgen te horen hebben gekregen dat hij zijn sleutels moest inleveren.

De man werd in de loop van de ochtend aangehouden op het Msg Nolensplein. Volgens de politiewoordvoerder heeft de man een aantal gasflessen in zijn woning geplaatst, en zou hij geknoeid hebben met de gasleidingen.

De brandweer is rond kwart over een het pand binnengegaan om de situatie de controleren. Twaalf omliggende woningen zijn inmiddels ontruimd. Op straat staan veel nieuwsgierige omwonenden en mensen die hun huis niet in kunnen.

Een woordvoerder van WonenBreburg, de woningcorporatie die de huizen aan de Roggeveenstraat verhuurd, laat weten dat er, in tegenstelling tot eerdere berichten, geen sprake is van huurachterstand. Het zou gaan om een overlastsituatie.

Wel benadrukt WonenBreburg dat het conflict niet zomaar ontstaan kan zijn, omdat aan het uit huis zetten van mensen altijd een langer proces vooraf gaat.