Actie bij de Kamer voor Koophandel en bij verloskundigepraktijk Ienova (inzet).
Actie bij de Kamer voor Koophandel en bij verloskundigepraktijk Ienova (inzet).

Babymassage en gerookte zalm voor Serious Request

Algemeen

BREDA – Nu Kerstmis nadert, schieten de acties voor Serious Request ook uit de grond. Zo ook bij de Kamer van Koophandel en bij verloskundige Ineke Oomens.

Het is inmiddels een soort van nationale sport. Tegen het eind van het jaar in actie komen voor Serious Request. “Je hoort het de hele dag op de radio”, zo vertelt Mieke Bruins van de Kamer van Koophandel. “Vorig jaar kwam ik met een ander collega spontaan op het idee om iets te doen.”

Dat leverde toen bij de vestigingen in Breda en Middelburg €523 op. “Daar willen we natuurlijk het liefst overheen.” Om geld in te zamelen houden de medewerkers van de Kamer een veiling. “Met onder meer kaartjes voor de show van Hans Klok, kunstwerken gemaakt door een collega en een gerookte zalm. Ook nemen collega’s lekkere hapjes mee die bij de lunch verkocht worden.” De opbrengst gaat naar Serious Request. Op het programma verder nog een kookworkshop.

Verloskundige Ineke Oomens houdt op 22 december samen met een aantal anderen van 10.00 tot 16.00 uur een actie bij haar praktijk Ienova aan het Wilhelminapark 9. “Met onder meer verkoop van rompertjes, het geven van babymassage, fotoshoots en pretecho’s gaan we geld inzamelen”, aldus de verloskundige, voor wie het doel van Serious Request reden was om in actie te komen. “Help de babysterfte de wereld uit, dat sprak wel aan.”

Wat de actie moet gaan opbrengen, durft Oomens niet te zeggen. “Ik ga zelf buddy’s verkopen, dat zijn knuffeldiertjes met daarin een pittenzak. Als ik die allemaal verkoop dan haal ik €400 op.”

In de nacht van 20 december gaan vier scholieren van het Mencia Sandrode van 21.00 ‘s avonds tot 11.00 ‘s ochtends radio maken op hun eigen radiozender, Delia. Net als hun voorbeelden in het Glazen Huis zullen zij niets eten. “Op dit moment verwachten we ongeveer 1200 euro op te halen”, vertelt Delano Aarts. “We zenden op www.radiodelia.nl uit vanuit onze school, met een mobiele radiostudio.”

Studenten uit Breda laten zich ook horen. Bredase studentenverenigingen werken samen met hun Tilburgse tegenhangers voor HBO4Charity. In Breda wordt daarvoor een benefietgala georganiseerd in de Graanbeurs. Er komen verschillende DJ’s en er is een veiling voor het goede doel.

“Daar veilen we shirts van NAC-spelers en drankpakketten die door de Graanbeurs geleverd zijn. Op dit moment verwachten we vierhonderd man, maar we denken dat dat tot zevenhonderd man gaat oplopen”, laat Nick van Eekelen van studentenvereniging Virgo weten. De volledige opbrengst van de kaartverkoop en veiling gaat naar Serious Request.

De studenten zijn niet de enige jongeren die aan de slag gaan voor Serious Request. Jong@Breda, onderdeel van jongerenwerk Breda, vraagt jongeren om enquetes in te vullen over werk, school en andere jongerenzaken. Voor elke enquete die ingestuurd wordt maakt Jong@Breda een euro over naar het goede doel. "Wij willen meer te weten komen over jongerenbeleid en het kost maar vijf minuutjes om de vragenlijst in te vullen. Met een beetje geluk loopt het bedrag dat we ophalen in de honderden of duizenden euro's."