Verschillende huurwoningen in de Heuvel kampen met ernstige vochtproblemen. foto Pepijn Nagtzaam
Verschillende huurwoningen in de Heuvel kampen met ernstige vochtproblemen. foto Pepijn Nagtzaam

PvdA: 'Wonen in schimmelwoningen Heuvel niet te doen'

Politiek

HEUVEL - PvdA-raadslid Sanne Bijlsma had net haar rondje door de buurt afgerond toen de melding kwam over 41-jarige man die zijn huis dreigde op te blazen. Bijlsma was in de wijk om zelf te kijken hoe de situatie van de bewoners van de schimmelwoningen is.

De consternatie die ontstond na de dreigende situatie kreeg ze niet mee, toen was ze net weg. Over wat ze aantrof in de woningen kan ze kort zijn. “Ik ben geschrokken van de situatie. Het is echt heel belangrijk dat er snel duidelijkheid komt. Een ding kun je wel constateren, dat is dat je daar met goed fatsoen niet kunt wonen. Dat is echt niet te doen.”

Bijlsma gaat zich beraden over wat vanuit de PvdA kan ondernemen. “De rol van de gemeente is beperkt. We gaan in elk geval contact opnemen met WonenBreburg. Afwachten is in elk geval niet gewenst.” Vorige week stelde de SP al raadsvragen over de situatie in de wijk.

Het raadslid stelt dat dit wel eens een breder probleem kan zijn, gezien de situatie waarin de woningbouwcorporaties verkeren. “We maken ons zorgen over de renovatieplannen, en dat die op lange baan geschoven worden.” Wat de precieze actie van de PvdA gaat worden, is nog niet duidelijk. “Ik moet dit even laten bezinken.”

En over de actie van maandagmorgen: “We moeten niet hebben dat de situatie uit de hand gaat lopen.” De dreiging maandag had overigens niets te maken met de leefsituatie in de door schimmel aangetaste woningen. Het bleek te gaan om een drugsgebruiker die uit zijn huis gezet was.