Bron: Gemeente Breda
Bron: Gemeente Breda

116 meter lange voetgangersbrug over station Breda

Algemeen

STATIONSKWARTIER/BELCRUM - ViaBreda start op 7 januari 2013 met de bouw van een tijdelijke voetgangersbrug over de treinsporen op het station. Zo kan er doorgebouwd worden aan het nieuwe station, zonder dat reizigers daar verder hinder van ondervinden.

De brug, die 116 meter lang is, moet in maart 2013 klaar zijn. Hij is zowel van de Centrumkant als de Belcrumkant toegankelijk. De tijdelijke trap die nu spoor 7 en 8 verbindt met de Belcrum vervalt dan. De brug blijft liggen totdat het nieuwe station klaar is.

Omdat er niet gebouwd mag worden boven sporen waar treinen rijden zal een deel van het werk 's nachts uitgevoerd moeten worden. Vooral tussen week 2 en week 7 zal er in de nacht gewerkt worden, ook al probeert de aannemer veel overdag te doen.

Omdat de brugdelen door speciaal transport worden aangeleverd, zal dit ook in de avonduren gebeuren. In de nacht van 22 op 23 januari wordt vanaf de noord- en zuidkant van het station gewerkt. Een convoi exceptionelle zal over de Speelhuislaan rijden, de ander via de Delpratsingel.

Wijkraad Belcrum is niet blij met het feit dat het transport over de Speelhuislaan komt. "Omdat de weg daar te smal is, moeten er verschillende aanpassingen worden gedaan. Het lijkt ons niet handig. Dan is het beter om de wagen over de Terheijdenseweg te laten komen."