Afbeelding

Bezoek Beatrix aan KMA waarschijnlijk openbaar

Algemeen KMA

BREDA - Het laatste bezoek van koningin Beatrix aan Breda, op 27 maart aan de KMA, is waarschijnlijk open voor publiek.

Beatrix voegt dan een decoratie met de woorden 'Kosovo 1999' toe aan het vaandel van de Luchtmacht. Een woordvoerder van Defensie zei nog niet te weten hoe de dag 'logistiek in elkaar zit'. Of belangstellenden zich moeten aanmelden is vooralsnog onbekend.

De koningin wordt vergezeld door minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert, Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp en Commandant Luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Alexander Schnitger. Burgemeester Peter van der Velden is als vertegenwoordiger van de stad bij het bezoek aanwezig.

Bredase Oranjecomités en -verenigingen zeggen nog niet te weten of ze iets speciaals gaan doen bij het bezoek van de koningin. Het is een van haar laatste verschijningen als vorstin. Twee weken later opent ze ook nog het vernieuwde Rijksmuseum.

Het oranjecomité in Ulvenhout gaat wel overleggen of ze nog iets bijzonders gaat doen naar aanleiding van haar aftreden. De meeste comités houden het echter bij koninginnedag. En volgend jaar dus Koningsdag.