Foto Giel Verdaasdonk
Foto Giel Verdaasdonk

Fitte inbrekers stelen in één week twee keer luie stoelen

Politie

HEILAAR - Inbrekers hebben twee keer achter elkaar ingebroken bij Lederland aan de Meubelboulevard. Bij de eerste inbraak, dinsdagnacht rond 04.00 uur, werden twee 'relax-fauteuils' gestolen. Woensdag heeft Lederland twee exact dezelfde fauteuils laten komen uit een andere vestiging, maar die werden vannacht rond 06.30 uur weggehaald.

De fauteuils zijn volledig geautomatiseerd, met een elektrische voetenbank en rugleuning. De verkoopwaarde ligt rond de 2000 euro per stoel. In totaal is er dus voor 8000 euro gestolen. De inbrekers hebben simpelweg de ruit van de meubelzaak kapotgeslagen, waarna ze binnen enkele minuten weer weg waren.

De zaak is goed verzekerd, maar directeur Robert Lipschutz baalt wel. "Als ze hier maar blijven inbreken, dan krijg ik ook met de verzekering een keer problemen. Daarom laten we vandaag een goed camerasysteem weghangen. We hopen dat dat afschrikt."

Volgens hem kunnen inbrekers ongestoord hun gang gaan op de meubelboulevard. "Er zijn hier overal zaken met veel glas en ingangen. De hele boulevard is open - zonder camerasysteem. Alle zaken zijn wel beveiligd met een alarm, maar voordat er politie of beveiliging is zijn ze toch al gevlogen."