foto Jorgen Janssens
foto Jorgen Janssens

D66 maakt zich zorgen over ontwikkeling Molenkwartier

Politiek

BRABANTPARK - D66 maakt zich zorgen over de voortgang van de plannen rondom het Molenkwartier. Daar moeten tweehonderd woningen komen, maar vooralsnog gebeurt er nog weinig. Daarom stelt de partij vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Paul de Beer hoort graag hoe het ervoor staat met het bestemmingsplan. Dat heeft van 30 december 2010 tot 9 februari 2011 ter inzage gelegen.

Daarnaast is het onduidelijk wie nou eigenlijk de eigenaar is van het plangebied en welke partij(en) het plangebied gaat ontwikkelen. Het college is daarom gevraagd om duidelijkheid daarover te verschaffen.

Omdat er enkele flinke verontreinigingen aanwezig zijn op het terrein stuurde de gemeente op 27 november 2008 een ontwerpbeschikking Wet bodembescherming naar de toenmalige eigenaar van de grond, CB-NL Development.

D66 wil daarom ook weten of de gemeente al iets heeft gehoord over de sanering van de grond. De beschikking was namelijk slechts vier jaar geldig. Als de gemeente niets weet van een startsanering, dan stelt D66 dat er sprake is van een publiekrechtelijke overtreding en wil de partij weten of er handhavend is opgetreden.

De hekken rond het terrein zijn eind 2012 verwijderd door de gemeente omdat de eigenaar de huur niet meer betaalde. Het college heeft toen nieuwe hekken laten platen. D66 vraagt zich als laatste af of de kosten die toen gemaakt zijn verhaald zijn op de eigenaar.

In 2012 stelde D66 ook al vragen aan het college over dit onderwerp.